Het skigebied Sölden is werkelijk een wereld op zich. Hier heb je alles, diverse skipistes gaan van gemakkelijk blauw voor beginners of rustige skiërs tot pittig zwart en zelfs voldoende off-piste mogelijkheden.

In het dorp zijn er 2 gondelliften, de Gaislachkogl en Giggihoch die je meteen tot boven 2100m brengen waar het skiplezier al kan beginnen. Je kan ook de aansluitingen nemen om nog verder hogerop te gaan of zelfs naar de 2 gletsjers Rettenbach en Tiefenbach te gaan. Dit skigebied heeft maar liefst 2 gletsjers waar je bijna het hele jaar door terecht kan, hier ben je alvast zeker van je sneeuw om goed te kunnen skiën.

De kant van de Gaislachkogl heeft de meest uitdagende en pittige pistes van het gebied, terwijl je aan de Giggijochkant op meer brede, glooiende pistes terecht kan.

Het is dan ook niet meer dan normaal dat hier regelmatig grote wedstrijden of evenementen plaatsvinden, denk maar alvast aan de FIS wedstrijden die hier doorgaan.

Sölden is een heel levendig maar toch gezellig dorp waar in de winter altijd wat te beleven valt. Je kan er het dorp verkennen en rondwandelen of de sfeer opsnuiven van de uitbundige après-ski die tot in de vroege uurtjes doorgaat.

 

 

Foto's

Pistenplan

Hotels

Ligging