Ischgl - Samnaun is het meest bekende en bruisende skigebied van Oostenrijk. Het is een groot skigebied, gevarieerd, sneeuwzeker en de pistes als de liften zijn goed onderhouden en van topkwaliteit.

Dit skigebied ligt een deel in Oostenrijk en een deel in Zwitserland. Volg de Duty Free afdaling naar het Zwiterse gedeelte waar je uitkomt in Samnaun waar je taksvrij kan shoppen.

Het is een groot, uitgestrekt skigebied waar de meeste pistes boven de 2000m liggen. Hier mag je dus zeker zijn van sneeuw en skiplezier op goede sneeuw.

Aan de 2 centrale punten van Idalp en Alp Trida heb je heel wat beginnerspistes en blauwe pistes. Het is zeker en vast ook een uitstekend skigebied voor gevorderden met heel wat uitdagende rode pistes, steile zwarte pistes en off piste mogelijkheden.

Enkele keren per jaar trakteert het skigebied zijn bezoekers met heuse Top of the Mountain concerten waar al heel wat artiesten op het podium hebben gestaan; Tina Turner, Elton John, Diana Ross, Bon Jovi, Bob Dylan, Pink, Pussycat Dolls, Rihanna, Kylie Minouge, Katy Perry, Alicia Keys, Muse om er nog maar enkele op te noemen.Hoewel het skigebied van Kappl niet al te groot is(40km) kan je er wel heel wat variatie vinden in pistes. Je skiet er vooral op blauwe en rode pistes. De rode Lattenabfahrt ski je vanaf de Lattenjoch 8 kilometer naar beneden tot aan het dal. Dit is een echt familieskigebied, voor elk familielid op verschillende niveau's en nauwelijks wachttijden aan de liften.

 

Foto's

Pistenplan

Hotels

Ligging