Ischgl - Samnaun is het meest bekende en bruisende skigebied van Oostenrijk. Het is een groot skigebied, gevarieerd, sneeuwzeker en zowel pistes als liften zijn goed onderhouden en van topkwaliteit.

Dit skigebied ligt een deels in Oostenrijk en een deels in Zwitserland. Volg de Duty Free afdaling naar het Zwiterse gedeelte waar je uitkomt in Samnaun en je taksvrij kan shoppen.

Het is een groot, uitgestrekt skigebied waar de meeste pistes boven de 2000m liggen. Hier mag je dus zeker zijn van sneeuw en skiplezier op goede sneeuw.

Aan de 2 centrale punten van Idalp en Alp Trida heb je heel wat beginnerspistes en blauwe pistes. Het is zeker en vast ook een uitstekend skigebied voor gevorderden met heel wat uitdagende rode pistes, steile zwarte pistes en off piste mogelijkheden.

Enkele keren per jaar trakteert het skigebied zijn bezoekers met heuse Top of the Mountain concerten waar al heel wat artiesten op het podium hebben gestaan; Tina Turner, Elton John, Diana Ross, Bon Jovi, Bob Dylan, Pink, Pussycat Dolls, Rihanna, Kylie Minouge, Katy Perry, Alicia Keys, Muse om er nog maar enkele op te noemen.

 

Galtur is een kleiner gebiedje op een 7 tal kilometer van Ischgl.

Het is uiterst geschikt voor families en beginners en is uitdagend genoeg om de gevorderde skiër enkele dagen te kunnen boeien.

 

Foto's

Pistenplan

Hotels

Ligging