Dit is het mekka voor de wintersporter. Gelegen in één van de hoogste dorpen op 2100m, wat dit gebied enorm sneeuwzeker maakt. Er huisen hier 2 gletsjers waardoor je tot lang in het seizoen genieten van ultieme sneeuwcondities.

Tignes vormt samen met Val d'Isère één groot, uitgestrekt skigebied en kent een enorm hoogteverschil. Ongetwijfeld behoort dit skigebied tot één van de beste ter wereld met een ongekende variatie in pistes.

Vooral voor gevorderde skiërs en kilometervreters is dit een waar skiparadijs met ruim 300 km aan skiplezier. Je kan hier dagelijks nieuwe tochten maken zonder dezelfdes pistes te doen, de keuze is ontelbaar. Je kan skiën over brede pistes, pittige rode en steile zwarte lange afdalingen.

Beginners en rustige skiërs zullen het ook hier zeker naar hun zin hebben op de verschillende brede, eenvoudige blauwe pistes die het skigebied rijk is.

De pistes en skiliften zijn zo goed en logisch aaneengesloten wat toch wel bijzonder is en van Tignes - Val d'Isere een absolute aanrader maakt.

 

Foto's

Pistenplan

Hotels

Ligging