Levi heet eigenlijk Sirkka, een klein dorpje dat is gegroeid naar een gezellig skiresort met hotels, winkels, restaurants en bar. Door zijn noordelijke ligging is Levi sneeuwzeker gedurende 7 maanden per jaar. Dat maakt van Levi het populairste skigebied van Finland met ruime geprepareerde pistes, sneeuw van uitstekende kwaliteit, adembenemende uitzichten en landschappen. Toch is het er niet overbevolkt en heb je nauwlijks wachtrijen aan de lift.

Het is dan regelmatig de ideale plaats om skiwedstrijden te organiseren zoals de World Cup.

Het skigebied ligt ongeveer 170km boven de poolcirkel waardoor er in de winter nauwelijks daglicht is, daar is natuurlijk een oplossing voor. Heel wat pistes zijn verlicht waardoor je dan ook langer kan skiën tot 19u zelfs. Naarmate het skiseizoen verder gaat, neemt ook het aantal uren daglicht heel snel toe.

Levi is meer dan skiën alleen, het is ook een goede uitvalsbasis om de rest van Fins Lapland te verkennen. Wat denk je ervan te glijden met de sneeuwscooter boven de bevroren meren? Maak een tocht met husky's die staan te popelen om je mee te nemen en je te laten overdonderen door de pracht van de witte natuur. Wie weet heb je de kans om het spektakel van het noorderlicht te zien, deze unieke gebeurtenis zal je niet gauw vergeten.

Het hoge noorden is vlot bereikbaarheid met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Kittilä. De luchthaven ligt een 12-tal kilometer van Levi en is amper een kwartier rijden naar je hotel.

 

Foto's: Levi Destination Marketing

 

Foto's

Pistenplan

Hotels

Ligging